Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 22 augustus 2016

Onze katten .................. en de hond.

Onze 2 katten willen zomers s'avonds  maar moeizaam naar binnen komen .Buiten laten dachten we dus maar dan gaan ze voor het slaapkamer raam zitten ''zingen '' op een kattenmanier met als gevolg dat je dan toch je bed uit gaat. Dus roepen wij ze s ' avonds als ze nog niet gesignaleerd zijn , maar ze denken je roept maar ik / wij komen niet. Dus wij met brokjes geprobeerd nou dus niet . Toen kwamen we op het idee om ze s'avonds allebei een lepel zacht voer te geven in en bakje . Nou een schot in de roos want nu komen ze wel naar binnen toe .Maar nu moeten we opletten dat Ulica ( de hond) de katten niet weg jaagt bij de schaaltjes om dan zelf even het zacht voer op te smikkelen.Maar om te voorkomen dat zij te dik wordt mag ze dit van ons niet hebben zacht voer en krijgt ze 1 x per dag brokken en er staat de hele dag door water. Dus mag zij sávonds de lepel van het zacht voer aflikken , wij zeggen al heeft ze ook de smaak gehad.
Wij druppelen onze katten en alle 3 de honden voor vlooien , want die hebben we nou eenmaal lieve niet bij de dieren . En ondanks alle druppels zagen we onlangs bij Jerry ( wit met rode kat) er toch een stel lopen arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggg. Dus bij haar op de buik nog extra vlooienpoeder gestrooid tegen de jeuk en de vlooien ze reageert heel heftig op van alles en nog wat , we denken dat buren vanwege de hoge kosten van de druppels hun katten niet druppelen .Dus met als gevolg dat onze katten evengoed die  krengen op kunnen lopen . We gebruiken voor alle dieren al frontline en voor jerry zo nodig omdat zij allergisch / heel gevoelig reageert met haar huid nog vlooien poeder. In Amsterdam hadden we nooit last ook al liepen ze daar buiten , maar wij denken dat druppelen en behandelen tegen vlooien in Nederland meer vanzelf sprekend is .Hier speelt duidelijk weer dat mensen geen geld hebben voor preventieve behandeling van hun huisdieren tegen vlooien en dat bijna alle katten hier buiten katten zijn.
ps Sinds 1 week heeft onze zoon 3 kittens in huis zo schattig

3 opmerkingen:

  1. Haha, die katjes laten zich wel vangen met zacht voer, hier hetzelfde verhaal ;-)
    Augustus is echt de vlooienmaand bij uitstek... ook voor al het andere ongedierte geloof ik. Frontline kun je beter niet meer gebruiken, daar zijn de vlooien resistent tegen geworden, vertelde onze dierenarts. En het is waar want ik had nog van vorig jaar staan, maar het hielp geen zier meer. Ik gebruik nu een ander middel, onze katjes hadden ook vlooien en de hond ook een paar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het trouwens schandalig dat ze Frontline toch blijven verkopen als het niet meer helpt... zulk duur spul.

      Verwijderen
  2. KLopt in Nederland waren de vlooien daar resistent tegen , hier nog niet.Mede omdat veel mensen hier a niet druppelen , b gewoon vlooienpoeder gebruiken of een vlooienband. Gelukkig is hier ook voldoende keus is vlooienbestijdingsmiddelen.

    BeantwoordenVerwijderen