Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 1 augustus 2016

Even naar Nederland

Zoals ik al schreef over mijn vader en de spullen die bij onze dochter zijn bezorgd hadden we plannen om naar Nederland te gaan. De vriend van onze dochter is eind juli 30 geworden en we hadden een kaart gestuurd voor zijn verjaardag maar verder niets gezegd. Als verrassing zijn we op de dag zelf hem gaan feliciteren , dat vond hij enorm leuk . ( Zijn moeder en onze dochter wisten ervan ) De zaterdag erna hadden zijn ouders een feest voor hem georganiseerd en omdat hij wel houd van een geintje hadden ze ouders dat ook in de uitnodiging gezet. Hij is een enorme fan van alles wat met wielrennen te maken heeft en houdt helemaal niet van voetbal. Maar hij heeft een keer studiosport opgenomen voor m'n man M. Bij M thuis wisten ze overal een voordracht van te maken zo heeft één van zijn broers met ons trouwens destijds de vieze man van Koot en Bie gedaan . Nu heeft M een voordracht gemaakt met de welbekende tour de france verslag gever theo koomen .   Maar dan als persiflage Theo tomeloos,  nou dat vonden ze wel wat en de jarige heeft genoten ervan . Maar toen was het thuis wat doen we erbij dus nu hadden we een oorkonde gemaakt erbij voor de grootste fan met in het midden een wielrenner en rondom als rand voetballen. Al met al een hele geslaagde en gezellige verjaardag. Als we in Nederland zijn , zijn de dagen altijd vol gepland met afspraken en bezoeken . Zo hadden we zondags een afspraak met een tante / 2-e moeder van mij en een Oma voor de kids. Ze is inmiddels al 80 tig maar weet nog overal over mee te praten . De vriendschap tussen haar familie en mijn moeders familie gaat terug tot 1893, dus heel bijzonder. s 'Maandags hadden we met mijn vader en zijn vrouw en schoonzoon afgesproken want jah Polen en Roemenië ligt niet naast elkaar en hebben we heerlijk even bij gekletst.  s' Morgens hadden we eerst nog een gesprek met iemand van het zorgkantoor omdat het pgb van onze dochter van zorg innatura moest worden omgezet naar gewoon pgb. Je zou denken dat is zo gebeurt nou dus niet , want ze zien het als een compleet nieuwe aanvraag ook al is er een dossier en meer. Tegenwoordig komen ze op huisbezoek en omdat wij haar bewindvoerder en mentor zijn moesten we daarbij zijn  .We hadden doorgegeven wanneer we in Nederland zijn en ze belde keurig 3 weken van te voren om een afspraak te plannen in die periode. De dagen zijn altijd vol gepland en vliegen om , maar het is leuk om even in Nederland te zijn maar ook weer heerlijk om thuis te zijn en de dieren te zien . De auto konden we prima parkeren op vliegveld Timisoara en in Eindhoven hadden we een auto gehuurd dus we waren mobiel om het zo te zeggen.

2 opmerkingen:

  1. Ja dat lijkt me best lastig, een paar dagen weggaan als je dieren hebt. Hoe doen jullie dat? Heb je dan een vaste oppas. en ook voor je moestuin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze zoon is thuis gebleven en die heeft voor allee 4voeters gezorgd en de moestuin water gegeven , als hij dat niet zou doen kunnen we vrienden of buren vragen .

    BeantwoordenVerwijderen