Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 21 november 2016

Kerst in de winkels hier ......

Sinterklaas kennen ze hier niet zoals in Nederland. Je ziet inmiddels in winkels steeds meer en meer  kerstchocolade, kerstspullen en alles wat daarbij hoort. Zo half november zie je in de winkels lege plaatsen komen en die worden dan opgevuld met van alles en nog wat wat met kerst te maken heeft. het leeft hier enorm onder de mensen . In het begin dachten wij hé nu al kerst dingen maar wij zijn natuurlijk gewend aan het feit dat je pas na 5 december kerstversiering etc gaat zien in de winkels. Het is wel heel gezellig de kerstsfeer in de winkels ook al is het nog kleinschalig en wordt het van lieverlee meer en meer. Het leuke is dat je dingen ziet die ook in Nederland bekend zijn zoals de chocolade advent kalender voor kinderen . Maar verder zie je niet echt hier gedecoreerde kerstchocolade zoals je in Nederland ziet.  Wel zie je allerlei soorten chocolade in glitterpapier , je kan dan zelf de smaak uitkiezen welke je hebben wilt. Kerststollen die zie je bij lidl liggen maar of ze lekker zijn , ik weet het niet. Als aanloop naar kerst zie je gewoon meer en meer de kerstsfeer komen op straat en in de winkels.In December ga ik  onze dochter op ga halen voor de feestdagen en neem ik een paar kerststollen uit Nederland mee terug . Maar niet alleen kerststollen er komen nog wel meer dingen op het lijstje te staan die we hier niet zien . Zo is hagelslag iets wat ze hier niet kennen en dus ook op het lijstje komt te staan . Voor veel dingen is een prima alternatief te vinden of te koop bij o.a lidl en kaufland maar sommige dingen die kennen ze hier toch echt niet .

3 opmerkingen:

  1. Had vorig jaar een kerststol van de Lidl, niks mis mee en overweeg er dit jaar daar weer een te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb regelmatig bij de grotere supermarkten hagelslag gezien, staat niet bij het broodbeleg maar bij de taartdecoraties. Mijn vrouw vindt het nog steeds vreemd als ik hagelslag op mijn bammetje doe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klopt bij de bakspullen staat ook een soort chocolade alleen vinden wij die niet zo lekker :) .Gelukkig geldt voor alles smaken verschillen.

    BeantwoordenVerwijderen