Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 2 november 2015

Salam de biscuiti

Onlangs had ik biscuit gekocht om er een salam de biscuiti gemaakt. Het is heel simpel maar o zo lekker.( In Nederland noemen ze dit arretjescake en gaat er een rauw ei door)
Je hebt hiervoor nodig :

Voor 2 stuks, wil je er 1 maken gewoon hoeveelheid halveren.

500 gram biscuit
500 gram suiker
100 gram cacaopoeder ( dus geen instantpoeder)
200 gram boter
240 ml melk
plastic folie ]
kokos

1. Verkruimel de biscuit in een diepe schaal.
2. Meng de suiker met de cacao en voeg de melk toe , zoals je doet voor een beker chocolademelk.
3.Giet dit mengsel bij de stukjes biscuit.
4.Roer dit goed door het wordt een massa.
5.Voeg naar smaak kokos toe.
6. Snij de zachte boter in stukjes en kneed dit erdoor heen .
7. Het wordt nu een vast compacte massa.
8. Leg een stuk plastic folie in de lengte op je aanrecht of tafel en strooi daar cocos op.
9. Deel de biscuit/cacao massa in 2 stukken.
10. Kneed van 1 stuk alvast in de schaal een beetje een worst.
11. Leg dit  in de lengte op je folie en maak er verder een worst van en rol deze door de koks.
12. Vouw het plastic folie om je worst heen en maak de uiteinden vast met een sluiter van bv een boterhamzakje.
13. Leg de salami 24 uur in de koelkast om op te stijven.
14. Haal het plastic folie een stuk eraf , maar niet helemaal.
15, Snij hier plakjes van en bewaar de rest in de koelkast.

Dit recept wordt veel gebruikt in Roemeense gezinnen als de kinderen thuis komen met biscuit wat ze op school krijgen.

* Als variatie kan je ipv cocos , rozijnen , rum essence of andere essence erdoor doen , of gemalen walnoot.
* Je kan de salami ook door gemalen walnoot rollen .
* Je kan de salami ook zonder door cocos etc. te rollen gewoon in folie doen om op te stijven .

2 opmerkingen:

  1. Onze kinderen waren er vroeger gek op en in de herfstvakantie werd er altijd een arretjes-cake gemaakt en gegeten. Ik vind het niet lekker, te machtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de arretjes cake gebruik ik een oud recept van oma. Daarin wordt Delfia frituurvet gebruikt en als ik hem maak doe ik dat nog echt!
    Van boter vind ik de cake trouwens veel machtiger dan frituurvet.

    BeantwoordenVerwijderen