Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 5 december 2016

Rozentaart met kersen

Misschien leuk met de kerst dit recept. Het is een soort brood met rozenbloemen met daarin kersen.

12 porties
* ipv kersen kan je hiervoor ook appel of een andere vrucht gebruiken .

200 ml warme melk en 20 ml melk allebei apart
 30 gram verse gist ( in nederland te koop in oa de turkse winkel) of anders droge gist
600 gram bloem
120 gram suiker
1 snufje zout
60 gram gesmolten boter
2 eieren
1 potje kersencompote ( 600-700 gram)
4 theelepels poeder suiker
1 eidooier

1. Gist oplossen in 200 ml warme melk , voeg dan 50 gram van de bloem toe en 1 theelepel suiker
2. Roer dit goed door elkaar en laat op een warme plaats rijzen ( er komen belletjes op)
3. In een kom de rest van bloem doen met 75 gram suiker , snufje zout , gesmolten boter, 2 eieren en het gist papje
4. Meng dit alles goed door elkaar gedurende 8-10 minuten
5. Bedek dan de kom en laat ongeveer 40 minuten rijzen en laat ondertussen de kersen goed uitlekken in een zeef of vergiet
6. Bestrooi je werk blad met wat bloem en doe daarop je deeg
7. Rol het deeg uit tot een rechthoekig vel
8. Strooi er 4 theelepels vanille suiker over en verdeel de uitgelekt kersen erover
9. Rol het dan op tot een dikke rol , begin met rollen aan de lange kant maar niet te strak op rollen
10. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken
11. Doe deze in de ingevette en met bloem bestoven ronde bakvorm
12. Begin langs de rand en werk zo naar het midden er ontstaat een soort bloem
13. De open kant van het deeg moet naar boven , dus eigenlijk allemaal rolletjes in de vorm
14. Klop de eidooier met de 20 ml melk los en bestrijk hiermee de bovenkant
15, Strooi hierover de 40 gram suiker en laat het deeg nogmaals rijzen tot het verdubbelt is in hoogte 16. Bak in een op 175 graden voor verwarmde oven gedurende 50 minuten
17. Laat afkoelen en als het afgekoeld is voorzichtig de randen van de spring vorm verwijderen
18 In punten snijden om te serveren ( net als je een taart in punten snijdt)  of voorzichtig de roosjes los maken

5 opmerkingen: