Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 18 april 2016

Doppen sparen


plaatje www
 Ook al wonen wij niet meer in Nederland toch volgen we het nieuws en allerlei andere dingen . Zo hangt er bij ons aan de gang deur een plastic tas voor doppen van frisdrank en water flessen . Het kraan water is veilig om te drinken maar erg ijzer houdend daarom gebruiken we flessen water. maar wat doen wij nou en vele met ons met doppen ?????  Je kan deze sparen voor veel goede doelen en 1 ervan is Hulp hond voor Iris . Dit is een kleine moeite om iedere keer je dop in een tas te doen en denk niet ach zoveel doppen heb ik niet , maar alle doppen bij elkaar zorgen voor een grote opbrengst . Dus wil je mee sparen kijk op de website en op facebook.

Deze info staat op de website.
Met een bedrag van 18000 euro kan Iris, 29 jaar, een hulphond bekostigen. Wij proberen dit voor elkaar te krijgen met een drop je dop actie. Voor iedere kilo doppen krijgen wij 20 cent.
Misschien zijn er mensen die symbolisch doppen willen droppen!  Iedere euro is 2000 doppen .
Wanneer wij 27.200.000 doppen hebben verzameld kan voor Iris een ADL-hulphond bekostigd worden. Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking, zoals Iris, bij activiteiten in het dagelijks Leven. Deze hulphond kan tot zeventig verschillende functies overnemen van mensen die vanwege ziekte of een ongeluk beperkt zijn in hun functioneren. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het aan- en uittrekken van kleding of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Een ADL-hulphond kan zijn baas boodschappen aangeven in de supermarkt en bij de kassa zijn portemonnee pakken. Eenmaal thuis kan hij lift- en lichtknoppen bedienen, kastjes openmaken en helpen bij het opbergen. Hulphonden voorkomen isolement en helpen hun baas om weer zelfstandig deel te nemen aan het dagelijks leven.

U kunt ook een dop...blik werpen op onze Facebook groep "drop je dop voor Iris"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten