Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 7 september 2015

Mis verstand door verpakking :)

Ik had een tijd terug blikjes gekocht waarvan ik dacht dat is witte bonen in tomatensaus , het stond in het Hongaars erop en dat kunnen wij niet lezen maar gewoon gegokt. En toen we dus witte bonen in Tomatensaus zouden gaan eten , bleek het witte bonen in vocht te zijn. Dus heel anders. Dus in de kelderkast een pot ingemaakte tomatensaus gepakt en dat erbij gedaan en met kruiden op smaak gemaakt. Wij eten witte bonen in tomatensaus altijd met rul gebakken gehakt , gesnipperde ui en gesnipperde knoflook erdoor . En dan aardappelpuree erbij . Dus als maaltijd met salade erbij . Veel verpakkingen zijn in het Roemeens en goed te lezen en op sommige staat het ook in het Engels of Duits .  Maar het is wel een uitdaging om dan er wat van te maken en vooral omdat ik het zonde zit vind om eten weg te gooien wat anders is dan je dacht in de winkel. Vaak is het ook gewoon uitproberen van producten die je in de winkel ziet zoals blikjes met smeerworst wat ze hier paté noemen . Ook zie je broodbeleg als smeersel in worst vorm er zit dan een soort kaas in ,smeerworst etc . Er valt nog genoeg te ontdekken in de winkels.

3 opmerkingen:

  1. Leuk die ontdekkingsreis in de winkel. Wat er ook inzit komt toch wel van pas.
    Ik had een blikjes zonder etiket gekregen (in kelder onder water gestaan en was elke keer verrassing wat erin zat .Maakte blikje open in de ochtend en maakte de iets ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd spannend, die verrassingen. Maar vast wel even omschakelen als de smaak heel anders is? Hier stoppen ze ook van alles in gekke verpakkingen. Ansjovis en kaas in een tube? O.o

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is gewoon leuk en een uitdaging om dan thuis er iets van te maken .;.

    BeantwoordenVerwijderen