Voor wie van koken en bakken houdt.

Voor wie van koken en bakken houdt.
Roemeense recepten in het Nederlands een groep op facebook

maandag 4 januari 2016

Walnotenspijs zo simpel te maken

Hier in onze omgeving staan heel veel walnoten bomen. Er staat er bij ons één aan de straatkant en een grote oude boom op het erf. Zomers geeft deze boom heerlijke schaduw en in het najaar heerlijke noten . We doen deze in aardappelnetten en hangen ze zo te drogen en het voordeel is de muizen kunnen er niet bij . Ze doen hier van alles met walnoten , ze maken er taartvulling mee en ook gaat het in het Cozonac brood Walnoten . ,  Zijn niet alleen heerlijk en gezond maar er blijken ook nog soorten te zijn zoals ik al als op internet zie de link. Omdat wij dit najaar veel walnoten hadden heb ik dus gezocht naar veel recepten en zo heb ik o.a banketstaaf, kerstbrood , gevulde koek , appeltaart met een laagje  walnoten spijs gebakken .Je maakt dit op de zelfde manier als amandelspijs.

Amandel of walnotenspijs

Als je bruine amandelen hebt doe je deze even in een steelpan met water en laat je er de kook over gaan gedurende 5 minuten .Dan giet je het af via een zeef even koud water erover en je kan zo de vliesjes eraf halen.

400 gram walnoten ( of amandelen)
400 gram suiker
2 eieren
2 theelepels citroenrasp

Je hakt de walnoten( of amandelen) fijn in de keukenmachine, kleine beetjes tegelijk hakken.
Dan doe je het in een schaal en voeg de suiker, ei en citroenrasp toe .
Kneed dit goed door elkaar tot een massa .
Zet dit minimaal 1 nacht in de koelkast .
Klaar is je spijs .

Je kan dit prima invriezen als je teveel hebt gemaakt en later de rest gebruiken .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten